Bewustwordingsreis naar boeddhistisch Albagnano Healing Meditation Centre in Italië

Het thema van de reis is “Leef je gezonde zelf”
Van zondag 11 augustus tot 17 augustus 2019 organiseert Bewustwordingscentrum Het Inzicht voor de vijfde keer een helende reis naar world healer Lama Gangchen. We verblijven daar in het boeddhistische healingcentrum in de prachtige natuur bij het Lago Maggiore. Jij bent van harte uitgenodigd!

Helende ervaring
Tijdens deze bewustwordingsreis word je door master-/ en klankhealer Antoon Verwer intensief begeleid waar nodig. Je neemt stappen in bewustzijn, gaat meer in je kracht staan en deze helende ervaring zorgt ervoor dat je gaat stralen van binnenuit.

Bijzondere locatie
De workshop wordt gegeven in het heilige klooster van Lama Gangchen Rinpoche. In een prachtig groen natuurgebied ligt zijn boeddhistische Albagnano Healing Meditation Centre met een geweldig uitzicht over het meer, Lago Maggiore. Dit heilige klooster, waar de Tibetaanse leermeester Lama Gangchen verblijft, is dagelijks open voor mensen die het healingprogramma in de gompa (tempel) willen volgen. Deelnemers van de bewustwordingsreis verblijven in dit centrum, zodat er altijd verbondenheid is met de zuivere, helende energie die hier aanwezig is. Deze bijzondere omgeving werkt als een krachtige ondersteuning van je innerlijke proces.

Programma
De workshop begint na het diner op zondagavond 8 september waar je jouw intenties voor de reis gaat neerzetten. Verder verzorgt Antoon van maandag t/m vrijdag dagelijks een workshop, die start om 10.30 uur. Elke workshop staat in het teken van een van de vijf Dhyani Boeddha’s en hun vrouwelijke metgezel. Elke Boeddha is verbonden met een natuurelement en heeft zijn eigen helende energie die door kleur, het (gezamenlijk) reciteren van mantra’s en het maken van gebaren (mudra’s) in zijn zuiverste vorm voelbaar wordt in jezelf.

Antoon kan de energie van de vijf dhyani boeddha’s door de klank heen laten klinken. Op deze manier kun je de intentie (voor persoonlijke groei) waarmee je gekomen bent onderzoeken, antwoorden en inzichten krijgen en komt er ruimte voor bewustwording en transformatie.
Na de workshop, rond 17.00 uur, ben je uitgenodigd om de dagelijkse ceremonie in het healingcentrum bij te wonen. Het is ook mogelijk om je na de workshop even terug te trekken (in de natuur). Om 20.00 uur is er een avondmaaltijd, waarna Antoon nog een uur beschikbaar is om je te begeleiden in je persoonlijke proces en alles wat je daarin tegenkomt. Het programma staat in grote lijnen vast, maar we bewegen in het moment mee met de energie van de groep.

Zondag: aankomst, inchecken, avondmaaltijd en aansluitend gezamenlijk de intenties neerzetten voor je innerlijke reis.
Maandag: staat in het teken van Boeddha Akshobya, die is verbonden met het element water. Hij brengt je in een staat van liefde en compassie voor je intenties, zodat je deze reis met een ‘goed hart’ kunt beginnen.
Dinsdag: staat in het teken van Boeddha Ratnasamhava, die je door je emoties heen helpt bij het aarden van je intentie, waardoor je een natuurlijke staat van de geest verkrijgt. Ook kun je je intentie verwarmen in zijn stralende zon van overvloed.
Woensdag: staat in het teken van Boeddha Amithaba, waarbij het element vuur een belangrijke rol speelt. In de vlammen van onderscheidende wijsheid laat je los wat je niet meer nodig hebt, om zo ruimte te maken voor een nieuwe beweging in jezelf. Dit is een louterend proces.
Donderdag: staat in het teken van Boeddha Amoghasiddhi, die is verbonden met het element lucht. In contact met deze boeddha kun je liefdevol je angst en schaduw onder ogen komen en loslaten. Hij helpt je te landen in vertrouwen en liefde en je geest tot rust te brengen. Na een reis met de vier Dhyani Boeddha’s en de vier natuurelementen en windrichtingen waarmee ze verbonden zijn, gaan we in contact met de vijfde Dhyani Boeddha, Vairochana. Zijn witte licht brengt je de wijsheid van de onbegrensde werkelijkheid. Je komt dan helemaal in je midden, de ruimte van waaruit het nieuwe in jezelf zich kan verankeren.
Vrijdag: nadat je aan de hand van de vijf Boeddha’s langs je intenties bent gereisd, sta je goed in contact met jezelf. Vervolgens gaan we met zijn allen in contact met Boeddha Shakyamuni om tot een zuivere vorm van zijn te komen. Dan ben je klaar om de nieuw opgedane inzichten in je dagelijks leven te integreren en manifesteren. We sluiten de intensieve workshopreeks af met een ontspannende middag.
Zaterdag: ontbijt en vertrek.

Antoon over deze reis
“Bewust leven gaat over het vermogen om te allen tijde in het midden van alles te ZIJN in liefde en vertrouwen. Je hoeft geen boeddhist te zijn om de helende energie van de 5 Dhyani Boeddha’s te ervaren. Zelf ben ik ook geen boeddhist, ik heb door mijn werk als klankhealer een inwijding van Lama Gangchen ontvangen en hij heeft mij de naam Dryan Gyalpo gegeven, wat ‘King of Melodious Sound’ betekent.

Ook Lama Michel, die werkzaam is in het centrum, inspireert mij met zijn down-to-earth benadering van wat het inhoudt om de boeddhistische wijsheid en compassie dagelijks in praktijk te brengen. Het boeddhisme is voor mij een belangrijke inspiratiebron, zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Ik zie het als een groot voorrecht dat ik jaarlijks op deze unieke locatie een mooie (en moedige) groep mensen mag begeleiden bij hun innerlijke bewustwordingsproces.”

Ervaringen van deelnemers
“Deze bewustwordingsreis heb ik als inspirerend, aanmoedigend, uitdagend en intens ervaren”
“Met een nieuwe manier op een diepere laag naar mezelf leren kijken”
“Het heeft mij dichter bij mijn innerlijk kind gebracht en ik ervaar meer zachtheid”
“De confrontatie met mezelf is een verrijkende ervaring, ik ben dankbaar met het inzicht”
“Deze reis was verbindend, leerzaam en een ontspannen ervaring”
“Antoon was zo geduldig met mijn proces, dat ik mij veilig voelde en dieper durfde te kijken”
“Een bijzondere ervaring waar ook ruimte was voor ontspanning en een fijn samenzijn”
“Gun jezelf deze reis, het is een cadeau voor het leven”

Jouw investering
Deze unieke reis is op basis van volpension in het boeddhistisch Albagnano Healing Meditation Centre. Je investering is € 750,- inclusief verblijfskosten en maaltijden. Het vervoer van en naar Italië is voor eigen rekening (een retourvlucht kost ca. € 100,-).

“De beste investering om te doen, is die in jezelf”